راهنمای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا | ویزای J-1 , M-1 , F-1 {مدارک+شرایط+هزینه}

تحصیل در کشور آمریکا یکی از ارزان‌ترین روش‌های مهاجرت به کشور آمریکا می‌باشد ولی شرایطی نیز دارد، برای اینکه بتوانید در دانشگاه آمریکا تحصیل نمایید باید دارای معدل بالا و مدرک زبان انگلیسی معتبر با نمره بالا و همینطور تمکن مالی لازم برای پرداخت شهریه خود باشید، ما در این مقاله به بررسی نحوه دریافت اقامت دائم کشور آمریکا از طریق ویزای تحصیلی در سال 2024 و مدارک لازم برای دریافت انواع ویزای تحصیلی J-1 , M-1 , F-1 می‌پردازیم. اگر وقت مطالعه را ندارید کافیست فرم ارزیابی دریافت ویزای تحصیلی را پر نمایید پس از بررسی کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت و بهترین روش مهاجرت و تحصیل را برایتان اعلام می‌نمایند.

هزینه تحصیل در کشور آمریکا

یکی از شرایط که بسیار مهم است داشتن تمکن مالی لازم برای پرداخت شهریه تحصیلی در هنگام تحصیل در دانشگاه آمریکا می‌باشد، هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی در آمریکا سالانه 25.000 تا 30.000 دلار آمریکا هزینه دارد و این هزینه برای دانشگاه خصوصی بین 35.000 تا 40.000 دلار برآورد می‌شود برای هر سال، هزینه تحصیل در کالج‌های کشور آمریکا نیز برای کالج‌های دولتی بین 25.000 تا 30.000 و برای کالج‌های خصوصی بین 35.000 تا 40.000 دلار هزینه دربر خواهد داشت.

شرایط کلی برای دریافت ویزای تحصیلی امریکا

تحصیل در کشور امریکا هماند هر کشور دیگری دارای شرایط خاص خود می باشد و اگر متقاضی این کار هستید باید شرایط زیر را داشته باشید که عبارتند از:

معرفی انواع ویزای تحصیلی کشور آمریکا

کسانی که به دنبال تحصیل در کشور امریکا هستند میتوانند به یکی از 3 روش زیر اقدام به دریافت ویزای تحصیلی امریکا مناسب شرایط خود نمایند، این سه ویزای عبارتند از:

1) ویزای تحصیلی J-1 آمریکا

ویزای تحصیلی J-1، یک نوع ویزای آمریکا است که برای افرادی که می‌خواهند به آمریکا برای تحصیل در برنامه‌های تبادل فرهنگی و آموزشی شرکت کنند، صادر می‌شود. این نوع ویزا توسط وزارت خارجه آمریکا اداره می‌شود و معمولاً توسط دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و سازمان‌های غیرانتفاعی میزبان تحصیل‌کنندگان در برنامه‌های تبادلی ارائه می‌شود.

مدت اقامت کسانی که ویزای J-1 آمریکا را دریافت می‌نمایند بسته به نوع تقاضا متفاوت است، مثلاً دانشجویان می‌توانند بین 18 تا 36 ماه در کشور آمریکا بمانند و محققان و اساتید می‌توانند تا 36 ماه با این ویزای در خاک آمریکا سکونت داشته باشند.

ویزای J-1 شامل افراد زیر می‌شود:

  1. دانشجوی کالج و دانشگاه (College and University Student)
  2. دانش آموز دبیرستانی (Secondary School Student)
  3. بازدید کننده دولتی (Government Visitor)
  4. بازدید کننده بین المللی (International Visitor)
  5. پزشک (Physician)
  6. کارآموز (Trainee)
  7. استاد (Professor)
  8. پژوهشگر (Research Scholar)
  9. محقق کوتاه مدت (Short-Term Scholar)
  10. متخصص (Specialist)
  11. سفر کاری تابستانی (Summer Work Travel)
  12. معلم (Teacher)
2) ویزای تحصیلی M-1 آمریکا

ویزای تحصیلی M-1 آمریکا یک نوع ویزای آمریکا است که برای افرادی صادر می‌شود که قصد دارند در آمریکا در دوره‌های آموزش حرفه‌ای و فنی شرکت کنند. این ویزا به دانشجویانی صادر می‌شود که قصد دارند مهارت‌های عملی و فنی خاصی را در آمریکا یاد بگیرند.

در حالت کلی، برنامه‌های تحصیلی M-1 شامل دوره‌های آموزش حرفه‌ای مانند آموزش فنی، آموزش حرفه‌ای، آموزش تجاری و آموزش غیردانشگاهی می‌شوند. این برنامه‌ها معمولاً شامل آموزش عملی و کاربردی در حوزه‌هایی مانند فناوری اطلاعات، مهندسی، طراحی، آشپزی، آرایشگری و موارد مشابه است.

برای دریافت ویزای تحصیلی M-1، باید قبولی از یک موسسه آموزشی معتبر در آمریکا دریافت کنید و سپس درخواست خود را به سفارت یا کنسولگری آمریکا در کشور خود ارسال کنید. همچنین، باید توانایی مالی لازم برای تحصیل در آمریکا را نیز اثبات کنید.

مدت زمانی که یک فرد می‌تواند با ویزای M-1 در داخل خاک آمریکا بماند به مدت 1 سال است ولی پس از اتمام زمان می‌تواند در صورت نیاز نهایتاً تا 3 سال این ویزای را تمدید نماید. دارندگان ویزای m-1 آمریکا حق کارکردن در داخل خاک امریکا را ندارند و در صورتی که دارای همسر و فرزند زیر 21 سال باشید می‌توانید درخواست ویزای m-2 را برای آنها بدهید و آن را دریافت نمایید.

3) ویزای تحصیلی F-1 آمریکا

رایج‌ترین و پر تقاضا ترین نوع ویزای تحصیلی کشور آمریکا ویزای F-1 است، اگر می‌خواهید بیش از 6 ماه در داخل آمریکا مشغول تحصیل شوید و قصد اقامت را دارید باید درخواست ویزای f1 را بدهید، این ویزا قابلیت تمدید تا 5 سال را دارد.

دارندکان ویزای f-1 امریکا می‌توانند به مدت 20 ساعت در هفته در زمانی که کلاس درس دایر است مشغول به کار شوند و در ماه هایی که کلاس برگزار نمی‌شود می‌توانند تا 40 ساعد در هفته مشغول به کار شوند.

اگر فرد دارند ویزای تحصیلی F-1 متأهل باشد و دارای فرزند زیر 21 سات می‌تواند درخواست ویزای همراه نماید و برای همسر و فرزندان زیر 21 سال خود درخواست ویزای F-2 را بدهد.

شرایط لازم برای اخذ ویزای F-1 
  1. برنامه تحصیلی باید یک برنامه آموزشی معتبر آکادمیک، برنامه آموزش زبان یا برنامه حرفه‌ای باشد.
  2. دانشجو باید توسط برنامه‌ی دانشجویی بازدیدکنندگان مهاجرت‌های دانشجویی و اداره‌ی گمرگ پذیرفته شده باشد.
  3. دانشجو باید به عنوان دانشجوی تمام وقت ثبت نام کند.
  4. دانشجو باید مهارت زبان انگلیسی خود را ثابت کند و یا در دوره‌های آموزش زبان ثبت نام کند و مهارت زبان را بهبود بخشد.
  5. دانشجو باید از نظر مالی قادر به تامین هزینه‌های خود در طول تحصیل باشد.
مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی F-1 آمریکا
  1. گذرنامه معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار بیشتر از مدت زمان اقامت در آمریکا.
  2. فرم درخواست ویزای DS-160.
  3. رسید پرداخت هزینه‌ی ویزا.
  4. عکس پرینت شده.
  5. گواهی صلاحیت دانشجوی غیرمهاجر (فرم I-20) که توسط دانشگاه مورد نظر صادر می‌شود.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا در سال 2024

کسانی که می‌خواهند برای تحصیل در کشور آمریکا ویزای تحصیلی خود را دریافت نمایند به طور کلی باید 6 مرحله زیر را به تریتب پشت سر بگذارند، در صورتی که توان انجام کار را ندارید و یا می‌خواهید از تخصص کارشناسان ما بهره‌مند شوید کافیست با یک تلفن با شماره 26379475-021 الی 77 کلیه امور دریافت ویزای تحصیلی آمریکا تا پر کردن فرم‌های لازم مانند فرم l-20 یا فرم DS-160 را ما برایتان انجام دهیم:

1) دریافت پذیرش از دانشگاه مورد تأیید SEVP

شما به عنوان یک فرد بین المللی که تمایل به تحصیل در دانشگاه‌های کشور آمریکا را دارید ابتدا باید از دانشگاه‌هایی که مورد تأیید مؤسسه SEVP یا Student and Exchange Visitor Program را دریافت نمایید.

برای دریافت پذیرش باید:

  1. در مورد رشته تحصیلی و مقطعی که میخواهد در آن تحصیل نمایید تصمیم بگیرید.
  2. توضیحات، نظرات و اطلاعات مربوط به دانشگاه و توضیحات تحصیلی سایر دانشجویان را به دقت مطالعه نمایید.
  3. وارد سایت SEVP شوید و برنامه آموزشی خود را انتخاب نمایید. 
2) پرداخت هزینه SEVIS و فرم l-901

سویس فی (SEVIS Fee) یک هزینه است که برای دریافت ویزای تحصیلی (F-1 و J-1) آمریکا پرداخت می‌شود. این هزینه به سفارت آمریکا پرداخت می‌شود و به هزینه‌ی ویزایی که باید به سفارت پرداخت کنید، اضافه می‌شود. سویس فی هیچ ارتباطی با هزینه ثبت نام در دانشگاه ندارد و هیچ تعهدی را برای دانشگاه ایجاد نمی‌کند.

روش‌های پرداخت هزینه سویس فی شامل پرداخت آنلاین، پرداخت از طریق پست و پرداخت با وسترن یونیون می‌شود. برای پرداخت آنلاین سویس فی، می‌توانید در سایت FMJFEE.com از طریق ویزا کارت، مستر کارت یا آمریکن اکسپرس پرداخت را انجام دهید. همچنین می‌توانید از طریق پست یا با استفاده از وسترن یونیون نیز پرداخت را انجام دهید.

هزینه پرداخت فرم l-901

  1. هزینه متقاضیان تحصیل در دوره دکترا و کارشناسی ارشد و کارشناسی مبلغ 350 دلار آمریکا
  2. هزینه متقاضیان تحصیل در دوره‌های فنی و حرفه ای مبلغ 350 دلار آمریکا
  3. هزینه متقاضیان شرکت در برنامه‌های تبادل فرهنگی و تحصیلی مبلغ 220 دلار آمریکا
3) دریافت و تکمیل فرم l-20 از دانشگاه

این فرم توسط مؤسسه یا دانشگاهی که فرد متقاضی از طریق آن پذیرش گرفته است ارسال می‌گردد و حاوی اطلاعات مهمی از جمله نام دانشگاه، برنامه تحصیلی متقاضی، مدت زمان تحصیل در دانشگاه، هزینه تحصیل متقاضی و دیگر جزئیات در داخلش وجود دارد.

4) تکمیل فرم DS-160

فرم ds-160 یکی از مهم‌ترین فرم‌ها برای ویزاهای غیر مهاجرتی است که هر متقاضی باید آن را به صورت آنلاین پر نماید، این فرم حاوی اطلاعات شخصی فرد متقاضی، اطلاعات تحصیلی و اطلاعات شغلی و سایر اطلاعات می‌باشد.

فرد DS-160 توسط افسر ویزا بررسی می‌شود و به همین دلیل است که باید به دقت و درستی پر شود تا از ریجکت شدن ویزای شما جلوگیری شود، برخی از اطلاعات موجود در این فرم عبارتند از:

  1. اطلاعات شخص متقاضی : نام - آدرس - تاریخ تولد - ملیت - دین 
  2. اطلاعات تحصیلی متقاضی: آخرین مدرک تحصیلی - معدل - مدرک زبان - سطح و معدل مدرک زبان
  3. اطلاعات شغلی متقاضی: سابقه کاری - محل فعالیت - اطلاعات کارفرما
  4. اطلاعات خانوادگی متقاضی: تعداد اعضای خانواده - وضعیت تأهل 
  5. اطلاعات سفر متقاضی: سابقه سفرهای گذشته و ویزا در صورت وجود
  6. اطلاعات مالی متقاضی: میزان در آمد متقاضی - منابع مالی فرد برای حمایت از خود در کشور آمریکا
5) آمادگی برای مصاحبه

برای اینکه بتوانید وقت مصاحبه خود را مشخص نمایید باید به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری آمریکا در کشورهای اطراف و همسایه مانند: ترکیه، امارات متحده، ارمنستان، کشورهای حاشیه خلیج فارش و یا پاکستان و غیره سفر نمایید.

  1. باید یک حساب کاربری در سایت باز نمایید و درخواست ویزای الکترونیک نمایید و فرم DS-160 را پر کنید و ارسال نمایید.
  2. بعد از آن باید هزینه SEVIS را به صورت آنلاین پرداخت نمایید.
  3. از صفحه تأییدیه e-Visa پرینت بگیرید و در هنگام مصاحبه همراه خود به سفارت ببرید.
  4. مدارک مورد نیاز خود را جمع آوری کنید وهمراه با فرم l-20 آماده نگاه دارید.
  5. در زمان تعیین شده برای مصاحبه در مکان منتخب خود حاضر باشید.
  6. برای مصاحبه حضوری آماده باشید تا پاسخ به سوالات در مورد اهداف سفر، برنامه های تحضیلی، مکان اقامتی و حمایت مالی خود را به درستی بدهید.
6) دریافت ویزا

اگر درخواست ویزای شما تأیید شود برای شما ویزایی صادر می‌شود که با آن به عنوان دانشجو به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کنید.

از آنجایی که هیچ تضمینی برای صدور ویزا وجود ندارد، تا زمانی که ویزا را اخذ نکرده‌اید، برنامه سفر نهایی را ترتیب ندهید یا بلیط نخرید.
توجه داشته باشید که صرفاً داشتن ویزا ورود شما را به ایالات متحده تضمین نمی‌کند:
این ویزا فقط به شما امکان می‌دهد که پای شما به یک فرودگاه در آمریکا برسد و از آن جا اجازه ورود به ایالات متحده را درخواست کنید. مجوز ورود توسط یک مقام گمرک و حفاظت مرزی (CBP) وزارت امنیت داخلی (DHS) داده می‌شود.

مدارک مورد نیاز دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

یکی از اصلی‌ترین عوامل که باعث می‌شود شانس شما در اخذ ویزای تحصیلی آمریکا افزایش یابد مدارکی هست که شما باید به سفارت یا کنسولگری آمریکا تحصیل دهید، مدارکی که باید برای انواع ویزای تحصیلی آمریکا جمع آوری نمایید عبارتند از:

تحصیل در مقطع دبیرستان در کشور آمریکا

این را بدانید که تحصیل در کشور آمریکا بر خلاف سایر کشورهای اروپایی که به اقامت دائم ختم می‌شود این طور نیست، با این حال اگر فرد متقاضی بتواند پس از اتمام تحصیل در کشور آمریکا و بعد از دریافت ویزای دانش آموزی آمریکا بتواند یرای خود شغلی بدست آورد و بتواند ویزای کار را دریافت کند در این صورت شانس دریافت اقامت دائم کشور آمریکا با ویزای تحصیلی برای فرد بالا می رود.

جدول شرایط متقاضی برای تحصیل در دبیرستان آمریکا

شرایط تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا

شرایط سنی متقاضی

16 سال به بالا

مدرک زبان مورد نیاز

زبان انگلیسی Tofel یا Ielts

معدل لازم جهت پذیرش در دبیرستان

بالاتر از 12 در مقطع قبل 

شرایط تحصیل در مقطع دبیرستان در آمریکا

شرایط سنی متقاضی

16 سال به بالا

مدرک زبان مورد نیاز

زبان انگلیسی Tofel یا Ielts

معدل لازم جهت پذیرش در دبیرستان

بالاتر از 12 در مقطع قبل 

تحصیل در مقطع لیسانس در کشور آمریکا

تحصیل در مقطع لیسانس در کشور امریکا یکی از ویزاهای پرتقاضا برای ما می‌باشد،برای اینکه بتوانید در دانشگاه آمریکا تحصیل نمایید باید مدرک 12 ساله اتمام دبیرستان را داشته باشید، دانش آموزانی که دارای دوره 11 ساله تحصیل دبیرستان هستند می‌توانند با یک دوره 2 ساله فوق دیپلم و کسانی که دارای دوره 12 ساله دبیرستان هستند می‌توانند با یک دوره 4 ساله کارشناسی وارد دانشگاه آمریکا شوند.

یکی از مهم‌ترین مدارک که در گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا بسیار اثر می‌گذارد داشتن مدرک زبان انگلیسی سطح حداقل 6 به بالا می‌باشد، عنصر دوم مؤثر در دریافت ویزای تحصیلی امریکا داشتن معدل بالا است، اگر دارای معدل کمتر از 16 هستید پیشنهاد می‌کنیم که در دوره‌های فوق دیپلم شرکت نمایید که شانس اخذ ویزای تحصیلی در آن بالا تر است.

آزمون‌های ورودی به دوره کارشناسی

در کشور آمریکا برای آنکه بتوانید در داخل دانشگاه وارد شوید باید در یکی از دوره‌های زیر قبول شوید تا بتوانید پذیرش از دانشگاه مد نظر خود را دریافت نمایید، این آزمون‌ها عبارتند از:

آزمون SAT

آزمون SAT شامل یک دوره آزمون 4 مرحله است که سطح دانش زبان انگلیسی، ریاضی، علوم پایه و یک بخش اختیاری مانند نوشتار است که نمره قبولی در این آزمون ملاک ورود دانش آموزان به کالج در داخل آمریکا می باشد.

آزمون استدلالی SAT

این آزمون برای ورود به دوره‌های کارشناسی در داخل آمریکا برگذار می‌شود واین آزمون تعیین می کند که دانشجو چگونه توانایی‌های خود را به کار می‌گیرد.

آزمون موضوعیSAT

این آزمون برای سنجش توانایی‌های دانشجویان در یک زمینه خاص و به کارگیری این دانش است.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

متقاضیان تحصیل در مقطع ارشد در کشور آمریکا باید دوره تحصیل 16 ساله را پشت سر گذرانده باشند، یعنی 12 سال در دبیرستان و 4 سال در مقطع لیسانس تا بتوانند در دانشگاه امریکا مشغول تحصیل شوند، از این رو اگر می‌خواهید برای این مقطع ویزای تحصیلی دریافت نمایید به جز داشتن مدرک اتمام دوره کارشناسی نیاز است که در آزمون‌های ورودی به شرح زیر نمره قبولی دریافت نمایید تا اجازه تحصیل برایتان صادر شود:

آزمون زبان و آزمون Tofel

دانشجویان که قصد تحصیل در مقطع ارشد را دارند باید در این آزمون 4 مرحله ای که شامل 4 مهارت: خواند - نوشتن - گوش دادن و حرف زدن است شرکت نمایند و نمره حداقل آیلتس 6 را کسب نمایند.

آزمون LSAT

این آزمون که به طور منظم 4 بار در سال برگذار می‌شود مخصوص دانشجویان رشته حقوق است، این آزمون برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های عضو LSAC الزامی می باشد.

آزمون MCAT

آزمون پذیرش کالج‌های پزشکی که توسط انجمن کالج پزشکی آمریکا و با همراهی دانشگاه پزشکی آمریکا برگذار می‌شود این آزمون بخشی از پذیرش برای دانشکده‌های پزشکی در کشور آمریکا می‌باشد.

آزمون GMAT

این آزمون در ابتدا معیاری برای پذیرش دانشجویان مقطع مدیریت در آمریکا بود، این آزمون به عنوان یک استاندارد رشته MBA به حساب می‌آمد در ابتدا این آزمون برای مؤسسات و دانشگاه ه‌های مدیریتی و تجارت برگذار می‌شد ولی با گذشت زمان این آزمون معیاری برای پذیرش دانشجویان در سراسر جهان در بیش از 1700 دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمون GRE

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد (تحصیلات تکمیلی) در رشته‌های مهندسی دارند، می‌بایست این آزمون را پاس کنند. این آزمون توسط موسسه ETS برگزاری می‌شود و برای سنجش مهارت‌های زبانی، استدلال کمی، تفکر انتقادی و نوشتار تحلیلی دانشجویان تنظیم شده است.

تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا

یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور آمریکا از طریق دریافت ویزای تحصیلی در مقطع دکترا می‌باشد، برای آنکه بتوانید در این مقطع در کشور آمریکا تحصیل نمایید نیاز به داتشن مدرک زبان آیلتس حداقل با نمره 7 است و باید دانشجو دارای رزومه قوی و مقالات معتبر ISI باشد، به ز این مدارک فرد باید از طرف یک استاد راهنمای (سوپروایزر) معرفی شود، دروه تحصیل در مقطع دکترا در کشور آمریکا 4 سال به طول می‌انجامد و ممکن است تا 6 سال نیز برسد.

از موارد دیگری که برای تحصیل در مقطع دکترا لازم است بدانید این است که مقطع دکتری در آمریکا یک مقطع پژوهشی می‌باشد که بالاترین اعتبار مدرک اعطایی در این کشور را دارا است. اقامت آمریکا از طریق تحصیل در مقطع دکتری و اخذ مدرک دکتری در این کشور مستلزم سه تا شش سال  تحصیل مستمر می‌باشد. دانشگاه‌های آمریکا به دو گروه ایالتی  (state school)  و خصوصی (private school) تقسیم می‌شوند. دانشگاه‌های ایالتی (دولتی) معمولا ارزان‌تر هستند اما این امکان وجود دارد که برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت ظرفیت داشته باشند.

گروه‌های مختلف دانشجویان دکترا در آمریکا
  1. دانشگاه هایی که علاوه برتدریس مراکز تحقیقاتی هم هستند و دانشجویان دکتری را قبول می‌کنند.
  2. دانشگاه‌هایی که فقط به تدریس می‌پردازند و دوره‌های تحصیلی 2 ساله یا 4 ساله دارند، مدارکشان حداکثر تا مقطع لیسانس می‌باشد.  ایالات متحده آمریکا بیشترین پذیرش دانشجو را در ترم پائیز (سپتامبر، اکتبر) می‌گیرد و اکثر کمک هزینه‌های تحصیلی در این ترم اعطا می‌شود. دانشجویان خارجی که مایل به تحصیل در آمریکا و مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستند می‌بایست آزمون‌های تعریف شده توسط آموزش و پرورش کشور آمریکا را پاس کنند.

شرایط سنی تحصیل در کشور آمریکا

این را بدانید که برای مهاجرت تحصیلی به کشور آمریکا نداشتن کپ تحصیلی و سن بسیار اهمیت دارد از این رو ما جدولی را برایتان آماده کرده‌ایم که طبق آن بدانید برای هر مقطع تا چه سنی می‌توانید اقدام به دریافت ویزای تحصیلی آمریکا نمایید.

مقطع تحصیلی

محدودیت سنی متقاضی

تحصیل در مدارس کشور آمریکا

4 الی 18 سال

تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا

25 سال

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

32 سال

تحصیل در مقطع دکترا در کشور آمریکا

40 سال

مقطع تحصیلی

محدودیت سنی متقاضی

تحصیل در مدارس کشور آمریکا

4 الی 18 سال

تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا

25 سال

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

32 سال

تحصیل در مقطع دکترا در کشور آمریکا

40 سال

مدرک زبان مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی

مدرک زبان برای تحصیل در آمریکا یکی از موارد مهمی است که هنگام تحصیل در این کشور باید به آن پرداخت. زبان تحصیل در دانشگاه های امریکا، انگلیسی می باشد و با توجه به مقطع تحصیلی متقاضیان باید نمرات لازم را در دوره های تافل یا آیلتس کسب کرده باشند. دانشگاه‌ها و کالج‌های ایالات متحده از شما می‌خواهند قبل از پذیرش در یک برنامه آزمون مهارت زبان انگلیسی شرکت کنید. تقریباً همه مؤسسات نیاز دارند که این آزمون، آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی (TOEFL) باشد. تعداد کمی ممکن است نمرات سایر امتحانات مانند آیلتس را بپذیرند یا آزمون‌های خود را اجرا کنند. برای اطلاعات بیشتر در مورد مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا، صفحه و سایت دانشگاه مربوطه را بررسی کنید یا با دفتر پذیرش دانشگاه تماس بگیرید. مانند بسیاری از زمینه های آموزشی ایالات متحده، هر موسسه استاندارد پذیرش زبان انگلیسی خود را تعیین می کند. برخی از موسسات ممکن است پذیرش مشروط اعطا کنند با این درک که شما باید قبل از شروع برنامه تحصیلی خود، در کلاس‌های زبان انگلیسی در کالج آنها شرکت کنید. به طور کلی مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا در مقاطع مختلف شامل:

1) مقطع کارشناسی

نمره زبان آیلتس 6 - نمره زبان انگلیسی تافل 70

2) مقطع کارشناسی ارشد

نمره زبان آیلتس 6.5 - نمره زبان انگلیسی تافل 90

3) مقطع دکترا

نمره زبان آیلتس 7 - نمره زبان انگلیسی تافل 100

دریافت ویزای همراه دانشجو

دانشجویان بین المللی که با ویزای دانشجویی F-1 به کشور آمریکا آمده‌اند برای اینکه بتوانند برای همسر و فرزندان زیر 21 سال خود ویزای دریافت نمایند باید درخواست ویزای F-2 را بدهند، این ویزای مشتق شده ای از ویزای اصلی است و به معنا است که خانواده فرد متقاضی تا زمانی که نفر اصلی دارنده ویزای F-1 در خاک آمریکا اجازه اقامت دارد می‌توانند در کنارش باشند.

اگر بخواهید برای مادر، پدر، برادر و یا خواهر و فرزندان بالای 21 سال خود ویزای همراه دریافت نمایید باید برای آنها اقدام به دریافت ویزای بازدید کننده B-2 نمایید، این ویزا فرد می‌تواند به مدت 6 ماه در خاک آمریکا سکونت داشته باشد و برای انیکه بتوانید ویزای همراه را دریافت نمایید باید مدارکی دال بر رابطه خونی و فامیلی ارائه نمایید و مراحل زیر را به ترتیب پشت سر بگذارید:

مراحل اخذ ویزای پیوست 

نحوه دریافت ویزای پیوست آمریکا

توضیحات

اخذ پذیرش تحصیلی

در اولین قدم باید به دانشگاه یا مؤسسه آموزشی مراجعه نمایید و پذیرش تحصیلی دریافت کنید، این پذیرش باید شامل تعهد مالی مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا باشد.

دریافت فرم l-20

در مرحله دوم پس از دریافت پذیرش تحصیلی مؤسسه یا دانشگاه باید فرم l-20 را برای شما صادر نماید، این فرم شامل برنامه تحصیلی شما می‌باشد و برای دریافت ویزای تحصیلی استفاده می‌شود.

دریافت فرم DS_160

این فرم باید توسط شما و تمام اعضای خانواده شما پر شود و به کنسولگری یا سفارت کشور آمریکا تحویل شود، این فرم شامل اطلاعات شخص می‌باشد.

واریز هزینه اخذ ویزا

برای آنکه بتوانید ویزای خود را دریافت کنید باید هزینه آن را پرداخت کنی، این هزینه شامل هزینه برای صدور فرم l-20 و هزینه اپلیکیشن ویزا و هزینه SEVIS می‌باشد. هزینه دریافت ویزای تحصیلی متغیر است و برای اطلاع از نرخ دقیق آن میتوانید با کارشناسان مجموعه پارمیس مهاجر در تماس باشید.

رزرو وقت مصاحبه

بعد از واریز هزینه باید وقت مصاحبه خود را انتخاب نمایید، دقت داشته باشید که در زمان حضور برای مصاحبه باید مدارک تحصیلی، شخصی، نامه تمکن مالی و فرم‌های DS_16 و فرم l-20 را با خود داشته باشید و آن را ارائه نمایید.

بررسی مدارک و مصاحبه

در زمان مصاحبه، مقامات کنسولگری سوالاتی درباره مقصد تحصیلی شما، توانمندی‌‌های تحصیلی و مالی شما و اعضای خانواده مطرح می‌کنند. بعد از بررسی اسناد و مصاحبه، تصمیم نهایی درباره صدور ویزا گرفته می‌شود.

مراحل اخذ ویزای پیوست 

نحوه دریافت ویزای پیوست آمریکا

توضیحات

اخذ پذیرش تحصیلی

در اولین قدم باید به دانشگاه یا مؤسسه آموزشی مراجعه نمایید و پذیرش تحصیلی دریافت کنید، این پذیرش باید شامل تعهد مالی مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا باشد.

دریافت فرم l-20

در مرحله دوم پس از دریافت پذیرش تحصیلی مؤسسه یا دانشگاه باید فرم l-20 را برای شما صادر نماید، این فرم شامل برنامه تحصیلی شما می‌باشد و برای دریافت ویزای تحصیلی استفاده می‌شود.

دریافت فرم DS_160

این فرم باید توسط شما و تمام اعضای خانواده شما پر شود و به کنسولگری یا سفارت کشور آمریکا تحویل شود، این فرم شامل اطلاعات شخص می‌باشد.

واریز هزینه اخذ ویزا

برای آنکه بتوانید ویزای خود را دریافت کنید باید هزینه آن را پرداخت کنی، این هزینه شامل هزینه برای صدور فرم l-20 و هزینه اپلیکیشن ویزا و هزینه SEVIS می‌باشد. هزینه دریافت ویزای تحصیلی متغیر است و برای اطلاع از نرخ دقیق آن میتوانید با کارشناسان مجموعه پارمیس مهاجر در تماس باشید.

رزرو وقت مصاحبه

بعد از واریز هزینه باید وقت مصاحبه خود را انتخاب نمایید، دقت داشته باشید که در زمان حضور برای مصاحبه باید مدارک تحصیلی، شخصی، نامه تمکن مالی و فرم‌های DS_16 و فرم l-20 را با خود داشته باشید و آن را ارائه نمایید.

بررسی مدارک و مصاحبه

در زمان مصاحبه، مقامات کنسولگری سوالاتی درباره مقصد تحصیلی شما، توانمندی‌‌های تحصیلی و مالی شما و اعضای خانواده مطرح می‌کنند. بعد از بررسی اسناد و مصاحبه، تصمیم نهایی درباره صدور ویزا گرفته می‌شود.

دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کشور آمریکا

درخواست ریجکت ویزای تحصیلی آمریکا ممکن است به دلایل متعددی رخ دهد. البته، من به عنوان یک مدل زبانی هستم و نمی‌توانم به طور دقیق و اختصاصی به شرایط شما پاسخ دهم، اما در زیر چند دلیل معمول برای ریجکت شدن ویزای تحصیلی آمریکا را بررسی خواهم کرد:

  1. عدم تطابق با شرایط و الزامات ویزا: برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، شما باید شرایط مشخصی را نقض نکنید و الزامات مربوط به ویزا را برآورده کنید. به عنوان مثال، اگر اطلاعات شما در مورد مدرک تحصیلی، مالی، یا اهداف تحصیلی با مدرک‌ها و ادعاهای شما همخوانی نداشته باشد، ممکن است ویزای شما رد شود.
  2. نگرانی‌های امنیتی: در برخی موارد، وزارت خارجه آمریکا و سازمان‌های دیگر ممکن است نگرانی‌های امنیتی در مورد شما داشته باشند و این می‌تواند به ریجکت ویزا منجر شود. ممکن است این نگرانی‌ها به دلیل سوابق جنایی، عضویت در سازمان‌های تروریستی، نقض قوانین مهاجرتی یا سایر عوامل مرتبط باشد.
  3. ابهام در توضیحات و اسناد: اگر اطلاعات و مدارکی که در ارائه می‌دهید یا توضیحاتی که در مصاحبه بیان می‌کنید ابهاماتی داشته باشند، این می‌تواند به ریجکت ویزا منجر شود. مهاجرین باید اطلاعات صادق و دقیق را ارائه دهند و هر گونه تضاد یا ابهام می‌تواند موجب عدم اعتماد مقام‌های مهاجرتی شود.
  4. ناتوانی مالی: برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، شما باید توانایی مالی لازم برای تامین هزینه‌های زندگی و تحصیل خود را داشته باشید. اگر مقام‌های مهاجرتی شک داشته باشند که شما قادر به تأمین هزینه‌ها نیستید، ممکن است ویزای شما رد شود.
  5. اهمال فرآیند: یکی از دلایل ریجکت ویزا می‌تواند عدم رعایت مراحل و فرآیندهای لازم برای درخواست ویزا باشد. اگر عمداً اطلاعاتی را از دست بدهید، مدارک مورد نیاز را ارائه نکنید یا فرآیند ارسال اطلاعات را نادرست انجام دهید، ممکن است ویزای شما رد شود.
تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری کشور آمریکا

برای تبدیل ویزای تحصیلی آمریکا به ویزای کاری آمریکا، شما باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. پیدا کردن کارفرما: ابتدا باید یک کارفرما یا کمپانی آمریکایی پیدا کنید که شما را استخدام کند و با شما قرارداد کار ببندد. این کارفرما باید تمایل داشته باشد تا به شما حامی ویزای کاری باشد.

  2. درخواست Labor Condition Application (LCA): کارفرما باید برای شما درخواست LCA را به وزارت کار آمریکا (Department of Labor) ارسال کند. LCA شامل اطلاعاتی مانند شرایط کاری، حقوق، و مقررات کاری است. درخواست LCA باید تایید شود تا بتوانید به گام بعدی بروید.

  3. درخواست I-129: پس از تایید LCA، کارفرما باید برای شما درخواست I-129 را به سازمان مهاجرت و شهروندی آمریکا (USCIS) ارسال کند. فرم I-129 برای درخواست ویزای کاری استفاده می‌شود و شامل اطلاعات شخصی شما و جزئیات کاری است که قرار است انجام دهید.

  4. مصاحبه ویزا: پس از تایید درخواست I-129، شما باید برای مصاحبه ویزا به سفارت یا کنسولگری آمریکایی در کشور خودتان مراجعه کنید. در این مصاحبه، شما باید اطلاعات و مدارک مورد نیاز را ارائه کنید و به سوالات مقام‌های مهاجرتی پاسخ دهید.

  5. دریافت ویزای کاری: در صورت تایید مصاحبه ویزا، شما می‌توانید ویزای کاری آمریکا را دریافت کنید. با این ویزا، می‌توانید وارد آمریکا شده و به کار مورد نظر خود بپردازید.

تبدیل ویزای F-1 به ویزای H-1B

برای تغییر وضعیت از F-1 به H-1B، شما باید:

  1. یک ویزای F-1 معتبر داشته باشید و در وضعیت تحصیلی خوبی قرار داشته باشید.
  2. مدرک تحصیلی خود را تکمیل کرده یا در نیمه‌نهایی تحصیلات خود باشید.
  3. یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی داشته باشید که حاضر به حمایت از ویزای H-1B شما باشد.
  4. شرایط ویزای H-1B را که شامل داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته مرتبط است، برآورده کنید.

در زیر مراحل کلی برای تبدیل ویزای F-1 به ویزای H-1B آمده است:

  1. یافتن شغل: یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی که حاضر به حمایت از ویزای H-1B شما باشد، تأمین کنید.
  2. دریافت مجوز شرایط کار: کارفرمای شما باید مجوز شرایط کار (LCA) را از وزارت کار آمریکا دریافت کند که تأیید می‌کند که کارفرما حقوق موردنیاز را پرداخت کرده و استخدام کارگر خارجی به کارگران آمریکایی آسیبی نمی‌زند.
  3. ثبت فرم I-129: کارفرمای شما باید فرم I-129، درخواست برای کارگر غیرمهاجر، را به سرویس‌های شهروندی و مهاجرت آمریکا (USCIS) ارسال کند تا ویزای H-1B شما را حمایت کند.
  4. ثبت فرم I-539: شما باید فرم I-539، درخواست تمدید/تغییر وضعیت غیرمهاجر، را با USCIS ثبت کنید تا درخواست تغییر وضعیت از F-1 به H-1B داشته باشید.
  5. انتظار برای تأیید: USCIS برنامه شما را بررسی خواهد کرد و ممکن است اطلاعات تکمیلی یا مصاحبه‌ای درخواست کند. اگر تأیید شد، شما یک اطلاعیه تأیید I-797 دریافت خواهید کرد.
  6. شروع کار: پس از تأیید ویزای H-1B شمت میتوانید کار خود را شروع نماید و بعد از گذشت 5 سال میتوانید درخواست اقامت دائم کشور آمریکا یا گرین کارت دهید.
سوالات متداول در زمینه دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا
چگونه می‌توان ویزای تحصیلی امریکا را دریافت نمود؟

در صورت داشتن مدرک زبان خوب به همراه کپ تحصیلی کم و تمکن مالی مناسب در کنار یک مدرک 12 ساله تحصیل در دبیرستان می‌توان برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا اقدام نمود.

آیا می‌توان ویزای همرا برای همسر و فرزندان فرد دانشجو دریافت نمود؟

بله - همانطور که در این مقاله شاهد آن بودیم فرد دارنده ویزای تحصیلی F-1 می‌تواند برای همسر و فرزندان زیر 21 سال درخواست ویزای همرا F-2 بدهد و در صورت داشتن فرزند بالای سن 21 سال می‌تواند ویزای B-2 با اقامت 6 ماهه برای او دریافت نماید.

آیا بدون مدرک زبان می‌توان ویزای تحصیلی آمریکا را در سال 2024 دریافت کرد؟

شما امکان اقدام برای دوره های زبان انگلیسی در آمریکا را دارید. ولی برای اینکه شانس ویزای خود را بالا ببرید، بهتر است که مدرک زبان ارائه بدهید.

تمکن مالی مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا چقدر است؟

کسانی که برای ویزای تحصیلی اقدام مینمایند باید حداقل هزینه یک سال زندگی و یا سال شهریه دانشگاه دولتی و یا خصوصی را در حساب بانکی خو به عنوان تمکن مالی داشته باشند، این مبلغ حدودا 70.000 تا 100.000 دلار آمریکا برآورد می‌شود.

آیا در زمان تحصیل میتوان در آمریکا مشغول کار شد؟

بله - طبق مطالب این مقاله دانشجویان می‌توانند در هفته به مدت 20 ساعت مشغول به کار شوند تا هزینه‌های تحصیل و زندگی را برای خود بدست آورند.

چه مدت زمان لازم است تا ویزای تحصیلی آمریکا را دریافت نمود؟

معمولاً زمان لازم برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آمریکا چیزی حدوده 2 تا 3 هفته کاری زمان لازم است.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا کدام‌اند؟

همانطور که در این مقاله شاهد آن بودیم ویزای تحصیلی آمریکا در سه نوع صادر می‌شود:

  1. ویزای F-1
  2. ویزای M-1
  3. ویزای J-1